Stručnjaci u Rodenstocku prvi su izmjerili pojedinačno oko i upotrijebili tisuće podatkovnih točaka za proizvodnju individualnih naočalnih leća.
Te leće nazivamo B.I.G. – Biometric Intelligent Glasses. To je ono što nas motivira da pružimo ljudima diljem svijeta najbolje progresivne naočale.

ZAŠTO B.I.G. VISION?

Ključ za razumijevanje revolucionarne tehnologije iza Biometrijskih inteligentnih naočala počinje s razumijevanjem dinamičnih zahtjeva cjelovitog vidnog sustava i uvažavajući činjenicu da vidimo mozgom, a ne očima.
Sa B.I.G. EXACT, nudimo prve progresivne leće visoke preciznosti izrađene pomoću egzaktnog biometrijskog modela svakog oka izmjerenog DNEye® Scanner-om. Podaci su integrirani izravno u leće, kroz proces konstrukcije koji rezultira najpreciznijim lećama na svijetu.

PERIFERNI VID
Periferni vid osigurava da se mozak može orijentirati i detektirati promjene.

FOKUSNI VID
Fokusni vid prelazi na bilo koju točku interesa koju mozak odabere.

Zbog toga je toliko važno da progresivne leće podržavaju vid pod svim kutovima – ne samo u jednoj točki fokusa u sredini. Ali da bi to učinili potrebni su vam precizni podaci o pojedinom oku – jer svako oko je drugačije.
Danas većina proizvođača leća koristi standardni test vida sa samo četiri standardne propisane vrijednosti kao ulazne vrijednosti za proces izračunavanja naočalne leće. Ove standardne vrijednosti odgovaraju samo za 2% očiju i ostavljaju 98 % svjetskih korisnika progresivnih leća s naočalama koje ne pristaju točno njihovim očima.

U Rodenstocku rade mjerenja naprednog biometrijskog testa vida s DNEye® skenerom za određivanje više od 7000 podatkovnih točaka i preko 80 parametara oka. U kombinaciji sa standardnim propisanim vrijednostima, ti se biometrijski podaci zatim mogu koristiti kao ulazna informacija u procesu proizvodnje naočalne leće kako bi se ona što bolje prilagodila očima korisnika. Mjerenje refrakcije na blizinu i na daljinu izoštrava vid kod ljudi.

Određivanje aberacija visokog reda za blizinu i daljinu, kao i veličine zjenice u različitim svjetlosnim uvjetima, rezultira oštrijim vidom i boljim vidom u sumrak.
Određivanje jačine rožnice, dubine prednje komore, dubine staklene komore, aksijalne duljine oka i jačine kristalne leće daje ljudima oštriji vid pod svim kutovima pogleda i udaljenosti predmeta. Povećava se sposobnost intuitivnog fokusiranja na različite udaljenosti gledanja. Zamagljen vid i vrijeme prilagodbe je znatno smanjeno.